PCB De Bron – Kerkplein 6, 5314 AT Bruchem – Tel 0418-642387

PCB De Bron

Organisatie

Organisatie - De School

Wij zijn een echte dorpsschool, waar er verschil mag zijn. Bruchem is een prachtig landelijk dorp onder de rook van het karakteristieke Zaltbommel. PCB de Bron is een positief Christelijk school voor alle leerlingen uit Bruchem, Zaltbommel en omliggende dorpen. De directeur van de Bron is Dhr. A. de Boer. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.  Met ingang van 4 januari 2021 is Trudy van der Wal de directeur.

Onze school wordt momenteel bezocht door 189 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Hiernaast is er op onze school ook ruimte voor voorschool.

Op onze school vinden wij het belangrijk dat de kinderen zich zo goed als mogelijk op hun eigen niveau ontwikkelen. Hiervoor maken we gebruik van moderne onderwijsmethodes en hulpmiddelen. We werken bijvoorbeeld deels op laptops. We geven ons onderwijs op verschillende niveaus en bieden zorg op maat. Verschil mag er immers zijn!

Hoe dat in de praktijk eruit ziet kunt u lezen in onze schoolgids. De schoolgids kunt u vinden in het menu onder Informatie – Schoolgids. Verder vindt u de belangrijkste informatie handig en snel in het menu. Bekijk ook onze foto’s om iets van de sfeer te proeven op onze school. Bekijk ook het filmpje “Gooi je leerlingen eens de school uit!”

Heeft u een vraag, opmerking of een goed idee? Dan kunt u contact opnemen met Trudy van der Wal of u gebruikt het contactformulier, zie pagina Contact.


Schoolgrootte

De Bron is een basisschool waar kinderen van 4 t/m 12 jaar welkom zijn. Het aantal kinderen dat onze school bezoekt is ongeveer 180. Er zijn 8 groepen. Sinds het schooljaar 2008/2009 heeft de Bron ook een voorschool binnen haar muren. Hier kunnen kinderen vanaf 2 jaar terecht.

 

Ons schoolgebouw en de speelplaats

Het oorspronkelijke schoolgebouw is gesticht in 1927. Daarna zijn er verschillende uitbreidingen geweest (o.a. de kleuterafdeling, het gymlokaal, de handvaardigheidszolder, nieuwe lokalen). De verschillende verbouwingen en aanpassingen zijn zo uitgevoerd dat het toch één geheel is gebleven en passend in de omgeving. In het gebouw zijn 10 leslokalen, een computerlokaal, een gemeenschapsruimte, een gymzaal voor de kleuters en op de zolder is een handvaardigheidsruimte. Verder zijn er natuurlijk magazijnen, toiletgroepen, een speciaal invalidentoilet, een directeurskamer, onderwijskundige ruimtes (RT, logopedie, etc.) en een personeelskamer met keuken. Ook is een noodverlichting (inclusief “UIT” bordjes) aangelegd. De zolder is extra voorzien van twee nooduitgangen. Het gebouw wordt d.m.v. hete luchtverwarming en radiatoren op temperatuur gehouden.

Naast de school zijn twee fietsenstallingen. De speelplaats is afgesloten met een ijzeren sierhek met 2 ingangen (aan de kleuterkant en aan de kant van de hogere leerjaren). Aan de kleuterkant zijn een zandbak, schommels, klimhuisje, duikelstangen en een opbergschuurtje gesitueerd. Midden op het plein staat een klimtoestel met glijbaan. Met zwart-witte tegels is een dambord ingestraat. Als extra uitloop is het aangrenzende kerkplein als speelplaats in gebruik. Ook dit deel is besloten en autovrij.

mist u iets?

Heeft u gevonden wat u zocht? 

Laat het ons weten