PCB De Bron – Kerkplein 6, 5314 AT Bruchem – Tel 0418-642387

PCB De Bron

Overblijven

Informatie - Overblijven

Overblijven

Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid om over te blijven. Als u daar gebruik van wil maken, graag van tevoren doorgeven. Er zijn overblijfmogelijkheden voor maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kosten bedragen € 1,00 per dag. Dit alles met een maximum per gezin van € 3,00 per dag. Tevens zijn er strippenkaarten van 22 keer te koop voor € 20,00 (per gezin maximaal 3 strippen per dag). Bij meer dan 15 kinderen wordt in principe een tweede overblijfouder ingezet, bij meer dan 30 kinderen een derde overblijfouder.

Eten en drinken
We vinden het fijn als de lunch bij het overblijven zo gezond mogelijk is. Wat kun je bijvoorbeeld aan je kind meegeven voor de lunch?

Brood of als variatie knäckebröd, bruin bolletje, roggebrood of een krentenbol. Met zoet beleg, zoals appelstroop, jam of honing of hartig beleg, zoals kaas, smeerkaas, ei, zuivelspread, kipfilet of een plakje ham.
En als extraatje voor naast het brood, kun je denken aan groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei.

Water is het allerbeste om te drinken. Er staan bekers bij het kraantje in de klas, zodat de kinderen gemakkelijk water kunnen pakken als ze dorst hebben. En natuurlijk kun je je kind ook bijvoorbeeld melk, thee of andere drankjes zonder veel suikers meegeven naar school. Het liefst in een lekvrije beker want de pakjes zijn slecht voor het milieu én bevatten vaak veel suikers.

Overblijfouders
De ouders die het overblijven begeleiden, zijn Tini Hazenoot (515673), Jorina Krijgh (643068), Annemarie Bronk (06-13707689) Tineke Bragt (06–12583384) en Corry Bakker (06-20420550). U kunt hen benaderen voor het opgeven of afmelden van uw kinderen. De eindverantwoording berust bij de directeur. Op de dinsdag en de donderdag begeleidt hij mede de tussenschoolse opvang.